Pazartesi, Haziran 29, 2009

Visual Studio 2008 Projelerini Visual Studio 2005 ile açmak

Merhabalar,

Bu seferki yazımda her zaman ihtiyaç duyduğumuz bir şeyi yazacağım. Özellikle de teknolojiyi hızlı takip eden ancak çalışma ortamları bu hıza ayak uyduramayanlar için sanırım faydalı olacak birşey bu. Ben de kendi makinemde Visual Studio 2008 ile çalışıyorum ancak her zaman her gittiğim ortamda Visual Studio 2008 bulamıyorum, çoğu zaman Visual Studio 2005 bulabiliyorum, bu durumda yazdığım uygulamaları bu ortamlarda test etme ihtiyacım doğuyor. Şimdi size Visual Studio 2008 uygulamalarını nasıl Visual Studio 2005 üzerinde açacağınızı anlatacağım.

Öncelikle Solution dosyasını notepad ile açalım:

Microsoft Visual Studio Solution File, Format Version 10.00
#Visual Studio 2008

yazan kısmı bulalım. Bu iki satır yerine ;

Microsoft Visual Studio Solution File, Format Version 9.00
#Visual Studio 2005

yazıp kaydedelim. Şimdi sıra geldi proje dosyamıza onu da notepad ile açalım.



Sol taraftaki gibi 3.5 yazılı olan kısmı 2.0 ile değiştirelim. Sonra

MSBuildToolsPath)\Microsoft.CSharp.targets" /> yazan satırı
MSBuildBinPath)\Microsoft.CSharp.targets" /> yazacak şekilde güncelleyip kaydedelim. Artık Visual Studio 2008 üzerinde yazdığımız uygulamamız Visual Studio 2005 üzerinden açılacak şekilde uyarlanmış oldu.

İyi Çalışmalar,

Pazartesi, Haziran 22, 2009

Windows Virtual PC Kurulumu

Teknolojiyi ilk çıktığı anda kullanmaya çalışan insanlardan birisiyim bu anlamda Windows 7 ilk çıktığı anda Windows 7'ye geçiş yaptım üzerine de RC1 çıkınca hemen RC1 geçişimi tamamladım. Normal şartlarda Visual Studio 2008 kullanıyorum ama şirkette hala bazı mobil uygulamalar Visual Studio 2003 kullanıyor çeşitli sebeplerden dolayı. Bazı durumlarda bu projelere destek vermem gerekiyor. Ancak bilindiği gibi Windows Vista'dan sonra Visual Studio 2003 desteği kesilmişti. Bizde doğal olarak Microsoft Virtual PC kullanarak sanal olarak Windows XP kurup üzerine Visual Studio 2003 kurararak bu ihtiyaçlarımızı karşılıyorduk. Ancak bazı durumlarda USB'yi görmeme ve çeşitli donanımları tanımama sorunları ile karşılaşıyorduk bir de tabi performans sorunları da cabasıydı :(

Sanırım Microsoft gelen talepleri dikkate almış olacak ki Windows Virtual PC'yi çıkardı. Microsoft Virtual PC'ye göre en büyük farkı direk donanım üzerinde hem ana işletim sisteminiz hem de sanal olarak kurduğunuz işletim sistemi için ayrı oturumlar yaratmasıdır. Bu da tabi performans kaybını aza indirmektedir.

Gelelim nasıl kurulum yapacağımıza öncelikli olarak Hardware Virtualization'ı destekleyen bir işlemciye sahip olmanız gerekmektedir. İşlemciniz bunu destekliyorsa ki bunun için http://www.grc.com/securable.htm adresinden securable programını indirerek öğrenebilirsiniz.

Şimdi ikinci aşamadasınız zor olan kısım da burası bios'unuzdan Hardware Virtualization'ı enable yapmanız gerekmektedir. Bios'unuz eski ise bu seçeneği göremeyebilirsiniz o zaman bios'unuzu güncellemeniz gerekir. Hardware Virtualization'ı enable ettiniz ancak yine de Windows Virtual PC kuramıyorsanız öcellikle HP kullanıcıları için Data Execution Prevent özelliğini bios'tan kontrol ederek bu özelliği kapatmanızı söylemem gerekir. Hardware Virtualization açık olsa bile ancak bu özelliği kapatarak aktif hale geçiyor.

Sanal işletim sisteminde iyi çalışmalar :)

Salı, Haziran 16, 2009

Team Explorer'dan WorkItem Eklemede Hata Alınması

Merhabalar,

Team System kullanan arkadaşlarımız eğer Team Explorer üzerinden WorkItem yada bug eklemek isterken hata alıyorlarsa ve hata içeriği de ;

Could not load file or assembly 'Microsoft.TeamFoundation.WorkItemTracking.Client.WorkItemTypeDeniedOrNotExistException hatası ile Team Explorer’da herhangi bir kayıt açamıyorsanız bunun sebebi Team Explorer’ın kullandığı dll’lerin register edilememesidir. Bu da genelde Visual Studio kurulumundan sonra Service Pack’lerin kurulması ondan sonra ise Team Explorer’ın kurulmasından kaynaklanmaktadır.

Çözüm yolu : Visual Studio Service Pack’i kaldırıp tekrar kurmaktır.

Bu sorunla karşılaşmamak için sıfır makine kurulumlarında ;

1 – Visual Studio kurulumu

2- Team Explorer kurulumu

3- Visual Studio Service Pack kurulumu yapılması gerekmektedir.