Pazartesi, Nisan 24, 2006

Visual Studio Team Foundation Server Kurulumu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tekrar Merhaba,

2.5 günlük uğraşmanın sonucunda Team Foundation Server kurulumunu eksiksiz olarak bitirmiş bulunmaktayım:)Bu süreye server'ı sıfırdan kurma süresi de dahildir. Şimdi bu kurulum sırasında dikkat etmemiz gerekenlere burada yer vermeye çalışacağım:

I) Öncelikle domain altından mı yoksa workgroup altından mı kurulum yaptığınızı belirleyin. Ben domain altından kurulum yaptığım için bununla ilgili dikkat edilmesi gerekenleri yazacağım.

II) Domain kurulumu yapıyorsanız Domain\TFSSETUP, Domain\TFSSERVICE, Domain\TFSREPORTS, Domain\TFSPROXY(proxy kullanıyorsanız) kullanıcıları Active Directory altından tanımlayın. TFSSETUP kullanıcısına Domain Admini hakkı verin. Çünkü VSTFS'ı bu kullanıcı ile kuracağız.

III) Kuruluma geçmeden önce Windows SharePoint Services'in SP2 ile, MS Office Project 2003'ün, MS Office Excel'in, SQL Server 2005 Standart veya Developer Edition'ın SP1 ile kurulu olduğuna emin olunuz. Kurulu değillerse önce bunları kurunuz.

IV) VSTFS'ı kurmak için , Domain\TFSSETUP kullnıcısı ile sunucumuz üzerinden login oluyoruz. Visual Studio Team Foundation Server CD'sini çalıştırıp, Install Visual Studio Team Foundation Server seçeneğini seçerek kuruluma başlıyoruz. Benim kurduğum makinede Data Tier'da aynı makinede olduğu Single Server seçeneği ile kurulumu yaptım.

V) Kurulumu bitirdikten sonra http://localhost:8080/services/v1.0/Registration.asmx/ GetRegistrationEntries adresini tarayıcınızdan çalıştırın.



WssAdminService
http://:17012/_vti_adm/admin.asmx


kısmını bulun. Bir de IIS üzerinde Web Sites altında Sharepoint Centeral Administration'ı bulun. Sağ tıklayıp Properties'i seçin ve TCP Portunun 17012 olduğundan emin olun. Eğer değilse 17012 olarak düzeltin.

VI) Team Explorer'ı Server makineye kurun. Bunun için Visual Studio Team Foundation Server CD'sini çalıştırıp, Install Visual Studio Team Foundation Client'ı kurun.

VII) Visual Studio'yu çalıştırın Tools menüsünden Connect to Team Foundation Server'ı seçin bu kısımda Server'ınızın gelmiş olup olmadığını kontrol edin. Gelmemiş ise elinizle yeni bir sunucu olarak ekleyin.

VIII) Team Explorer penceresinden yeni bir Team Project yaratmayı seçin ve adımları takip edin. Eğer yaratma esnasında hata ile karşılaşmazsanız kurulum düzgün yapılmış demektir.

IX) Olası alabileceğiniz hatalar ise :

A) Error
Unable to connect to the Windows SharePoint Services at ....

Explanation
The Project Creation Wizard was not able to connect to the Windows SharePoint Services at . The reason for the failed connection cannot be determined at this time. Because the connection failed, the wizard was not able to complete creating the Windows SharePoint Services site.


ise C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\60\BIN klasörüne konumlanın ve Command Prompttan stsadm.exe -o upgrade -forceupgrade'i çalıştırın. Windows SharePoint'inizi update edecektir bu komut. Bu sayede Windows SharePoint'e bağlanma sorununuz ortadan kalkacaktır.

B) Eğer istemci makinede Projeyi yaratma esnasında

Error
TF30170: The plugin Microsoft.ProjectCreationWizard.WorkItemTracking failed during task WIs from group WorkItemTracking.

Explanation
Plugin error text: “TF26213: Saving work items failed. Check the log for more details.”

User Action
Contact your Team Foundation Server administrator.

Warning
TF30144: The New Team Project Wizard attempted to roll back all of the steps taken to this point but was unsuccessful. Contact your Team Foundation Server administrator for further instructions.


hatası ile karşılaşıyorsanız istemci makineye gidip aşağıdaki adımları deneyin.

1) Visual Studio'yu kapatın
2) C:\Documents and Settings\\Local Settings\Application Data\Microsoft\Team Foundation\1.0 klasörüne konumlanın.
3) Cache klasörünün adını Cache.preserve olarak değiştirin.
4) Visual Studio'yu yeniden çalıştırıp proje yaratmayı tekrar deneyin.

C) Proje yaratımı başarılı ancak Proje Portalının bazı kısımları veritabanındaki verileri okuyamıyorsa

SQL Server Reporting Services Home Web Sitesine(http://localhost/Reports/) gidip o Properties sekmesini seçtikten sonra TfsOlapReportDS'ye tıklayıp kullanılan password'ü güncelleyin. Aynı işlemi TfsReportDS için de yapınız.

Benim aldığım hatalara karşı yaptıklarım bunlardı. Şu an sorunsuz bir biçimde işlem yapabiliyorum.

Not : İstemci makineye Team Explorer kurmadan önce Sunucu makineye kurmuş olduğunuza emin olunuz.

İyi Çalışmalar,

1 yorum:

.. dedi ki...

Bu konudaki tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Gerçekten büyük uğraş gerektiren bir kurulum işlemi..